COACHINGSAANBOD

Loopbaancoaching voor professionals

Ben je niet meer tevreden met jouw loopbaan? Wil je iets veranderen, maar weet je niet wat? Of weet je wel wat je wilt, maar niet waar of hoe je moet beginnen?

In deze module bekijken we wat jouw drijfveren, talenten en kwaliteiten zijn. Wat kan of moet er veranderen om je weer het heft in eigen handen te laten nemen. Om jouw loopbaan een nieuwe wending te geven. Om je te laten zien dat je altijd een keuze hebt hoe je bepaalde zaken aanpakt. Centraal in mijn aanpak staat het stimuleren van jouw vermogen om zelf de regie te nemen. Je krijgt scherp wat je kwaliteiten zijn, geeft actiegericht vorm aan jouw beroepswensen en de bijbehorende drijfveren in het werk.

De gesprekken duren meestal 1,5 tot 2 uur en vinden doorgaans éénmaal per twee a drie weken plaats. De module Loopbaancoaching voor professionals kan in circa 3-4 maanden afgerond zijn. Tussen de sessies door krijg je huiswerkopdrachten.

loopbaan & talentcoach ijsselstein

In 6 tot 8 sessies werken we aan:

 • Inventarisatie van de loopbaan: persoonlijke en beroepsmatige wensen en mogelijkheden.
 • Vaststellen van het gewenste beroepsprofiel door middel van koersgesprekken.
 • Vormgeven en concreet maken van het gevonden loopbaanperspectief: opstellen van een actieplan, creëren van een toekomstgerichte houding en evaluatie.

Young Potential Coaching

Ben je een young professional? Ben je best tevreden in jouw huidige functie maar heb je toch het gevoel dat er meer uit te halen is? Twijfel je of je een pas op de plaats moet maken of je carrière juist een boost moet geven?

Door specifiek op je coach vraag in te gaan, bereiken we een effectieve en persoonlijke aanpak. We bekijken of er zaken zijn die je anders kunt aanpakken. Dit leidt tot zowel professionele als persoonlijke winst.

Onderwerpen kunnen zijn:

 • work-life balance
 • communicatie en samenwerking met collega´s en/of leidinggevenden
 • visieontwikkeling en persoonlijk leiderschap voor je loopbaan
 • eigenaarschap: ben ik de stuurman van mijn eigen loopbaan
 • check up: lig ik nog op koers of is het nodig bij te sturen?

Individuele coaching

Je loopt in je werk geregeld tegen situaties aan waarbij je achteraf inziet dat je zaken handiger had kunnen aanpakken. Je vindt het lastig om grip te krijgen op wat er voor zorgt dat je steeds in dezelfde gedragspatronen stapt. De dagen vliegen voorbij zonder dat je verder komt in je persoonlijke groei en ontwikkeling. Herkenbaar?

Op zich ben je tevreden met je huidige baan, maar ergens heb je het gevoel dat de tijd aan het wegtikken is. Je bent bereid om met jezelf aan de slag te gaan en actie te nemen, maar hebt geen idee wat die volgende stap of verandering zou moeten zijn. We gaan bekijken of er zaken zijn die jij misschien op een andere manier zou kunnen aanpakken. Door specifiek op je coachvraag in te gaan, bereiken we snel een effectieve en persoonlijke aanpak. Dit leidt tot zowel professionele als persoonlijke winst.

loopbaan & talentcoach ijsselstein

Onderwerpen kunnen zijn:

 • work-life balance voor thuis en op het werk
 • communicatie en samenwerking met collega´s en/of leidinggevenden
 • visieontwikkeling en persoonlijk leiderschap voor je loopbaan
 • eigenaarschap: ben ik de stuurman van mijn eigen loopbaan
 • zingevingsvraagstukken
 • specifieke persoonlijke thema’s als bijv. onzekerheid, overgevoeligheid of gebrek aan focus

Studiekeuze coaching

Zit je in het één na laatste of laatste jaar van je middelbare school en heb je geen idee welke studie je na het behalen van je examen wilt kiezen? Of heb je wel een idee maar wil je graag met een coach bespreken of je ideeën goed aansluiten bij je talent en je toekomstige werk?

Studiecoaching helpt je om te bepalen welke studies het beste passen bij jouw talenten en interesses, zodat je met vertrouwen de juiste keuze maakt!

Met behulp van diverse opdrachten en testen gaan we samen op ontdekkingsreis en vind je het antwoord op bovenstaande vragen. Vervolgens maken we samen een goede vertaalslag naar studies en naar functies met een reële kans op werk. Met mijn kennis van de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en het aanbod in studieland, komen we tot een realistisch keuze voor jou.

Kortom, je bent klaar om te kiezen voor welke studie je helemaal gaat!

De volgende onderwerpen brengen we samen in beeld:

 • Wat typeert jou als persoon? Welke eigenschappen horen nu echt bij jou?
 • Waar ben je goed in? Wat waarderen anderen in jou en welke competenties & talenten heb je in huis?
 • Wat vind je leuk om te doen? Bij welke activiteiten ben jij helemaal in je element?
 • Wat vind je belangrijk in je toekomstige baan? Welke waarden mogen niet ontbreken?

Workshops

“Ontdek je talenten”

Weet jij wat jouw kernkwaliteiten zijn?
Hoe je die het beste inzet voor je loopbaan?

Een interactieve, praktische en dynamische workshop die bedoeld is voor medewerkers die niet goed meer op hun plek zitten. Met deze korte training biedt Smart Habits je de gelegenheid om te onderzoeken waar jouw kracht, kwaliteit en energie zit.


Wat leer je tijdens deze workshop?
De workshop ‘Ontdek je Talent’ duurt 2,5 uur en bestaat uit vier delen:

 1. Mijn kernkwaliteiten
 2. Mijn talent en mijn loopbaan
 3. Mijn volgende stap concreet
 4. Meenemen naar de praktijk

Het resultaat van deze workshop is dat je:

 • je talenten kent en herkent
 • een verbeterd zelfbeeld krijgt
 • meer inzicht krijgt in jouw eigen talent en loopbaan
 • meer inzicht krijgt in andermans talent
 • leert om elkaar te motiveren
 • inzicht krijgt in het nemen van de volgende stap

Je krijgt alle materialen van de workshop digitaal toegestuurd na afloop van de training. Deze workshop is bedoeld voor mensen met minimaal 3 jaar werkervaring en wordt ingepland bij voldoende deelnemers (minimaal 4 en maximaal 12) op een locatie in het midden van het land.

“Loopbaan APK”

Gebruik jij je talenten optimaal?
Doe jij echt wat je graag wilt? Wat wil je nu echt?

Het is goed om soms even stil te staan om te ontdekken wat je nodig hebt om op je eigen loopbaan pad te blijven of juist op het goede loopbaanpad te komen. Daarvoor heeft Smart Habits de workshop “Loopbaan APK” ontwikkeld.


De workshop ‘Loopbaan APK’ duurt 2,5 uur.

Na het volgen van deze training heb je inzicht in de volgende vragen:

 • Waar sta ik en waar wil ik naar toe?
 • Welke kwaliteiten zet ik daarbij in?
 • Wat ga ik daarvoor doen?
 • Wat ga ik daarvoor laten?
 • Wat levert mij dit op?

Je krijgt alle materialen van de workshop digitaal toegestuurd na afloop van de training. Deze workshop wordt ingepland bij voldoende deelnemers (minimaal 4 en maximaal 12) op een locatie in het midden van het land.

Deze korte training levert een bijdrage aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en is ook in te zetten als in-company training.

Wat kan ik voor je doen?

Ik bied verschillende coachingsmodules, gericht op jouw specifieke behoefte. Een module bestaat uit meerdere sessies. Tijdens een deel daarvan gaan we met elkaar in gesprek. Daarnaast maak ik gebruik van verschillende oefeningen, creatieve technieken en huiswerkopdrachten. Dit alles om dynamiek, beweging, verbinding en verandering te creëren. Hoeveel sessies nodig zijn, hangt af van de module die je kiest en van jouw specifieke situatie. Dat spreken we van tevoren af. Sessies kunnen zowel overdag als ’s avonds worden ingepland.

Zie het vooral als een kans op persoonlijke groei!

Bij coachtrajecten is het erg belangrijk dat er een goede klik bestaat tussen cliënt en coach. Het gaat immers om een zeer persoonlijke ervaring. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek beoordeel jij of die klik er ook inderdaad is.